Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Siteseeing #11
Pandora


Ben je op ontdekkingsreis in de muziek? En hoe pak je dat aan? Jazzliefhebbers hebben het wat dat betreft gemakkelijk. Ze kunnen een artiest volgen in verschillende bezet-tingen en zo nieuwe orkesten ontdekken of beluisteren onbekende interpretaties van voor hen bekende composities.

Een andere methode wordt geboden door de website Pandora.com. Kies een artiest of songtitel en de website genereert een radiozender die aanverwante muziek speelt. Aan de website ligt een project ten grondslag met de titel The Music Genome Project, naar analogie van het Human Genome Project. Vijf jaar lang beluisterde een groep muziek-liefhebbers tienduizenden platen en noteerden kenmerken van de muziek. Die kenmerken worden in een database gekoppeld aan wat de bezoeker van de website invoert.

De persoonlijke radiozender biedt de mogelijkheid om te zappen naar een volgend liedje, om terug te bladeren, het liedje te kopen als download of om een nieuwe zender te genereren vanuit het betreffende liedje.

Pandora is gratis te proberen. Registeren kan daarna gratis, maar in de nabije toekomst krijg je dan wel reclame te zien. Om dat te voorkomen, kun je tegen betaling een reclamevrije versie aanvragen.

Klik
hier om Pandora.com te proberen.

(Erno Mijland, 27.11.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.