Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Getroffen studenten uit New Orleans te gast in Rotterdam

Tien studenten jazz van de University of New Orleans (UNO) zijn in Rotterdam aange-komen om er tijdelijk te studeren bij het Rotterdams Conservatorium. Door de ramp met de orkaan Katrina is het momenteel niet mogelijk voor deze studenten hun studie in New Orleans af te maken.

Codarts, de Hogeschool voor de Kunsten waartoe het Conservatorium hoort, draagt zorg voor de financiering van de studie, huisvesting en eventueel andere kosten van de Amerikaanse studenten. De twee andere hogescholen in Rotterdam, Hogeschool Rotter-dam en Hogeschool Inholland, hebben inmiddels aansluiting gezocht om dit initiatief financieel te ondersteunen. Ook de Gemeente Rotterdam heeft, bij monde van burge-meester Ivo Opstelten, een ruime vergoeding toegezegd. Verder heeft Vestia Woning-corporatie vijf appartementen beschikbaar gesteld en draagt ook de ING Bank financieel bij.

Codarts heeft sinds enige jaren een samenwerkingsverband met de UNO. Op regelmatige basis vindt er tussen beide scholen uitwisseling van studenten plaats. Ten tijde van de dramatische gebeurtenissen rondom de orkaan Katrina waren er twee Nederlandse studenten in het rampgebied. Zij zijn op tijd in veiligheid gebracht op een locatie buiten de stad en zetten momenteel hun studie voort in Texas.

(Erno Mijland, 1.11.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.