Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


'Bigi Yari!'

Fra Fra Sound viert 25-jarig bestaan

'Bigi Yari!' is de titel van het programma waarmee de Nederlandse band Fra Fra Sound van 17 tot en met 20 november haar 25-jarig jubileum viert. Aanvankelijk stond bij het orkest de Surinaamse kaseko-, kawina- en winti-muziek centraal, later werden ook andere genres verkend. Fra Fra Sound heeft ondertussen een eigen geluid ontwikkeld, waarin Caribische en Afrikaanse ritmes worden verweven met jazzimprovisatie.

De band speelt gedurende vier dagen met verschillende muzikanten, zoals zanger Carlo Goedhart, saxofonist Soweto Kinch, de twaalfkoppige band Jazz Jamaica en de Marok-kaanse DJ Saïf. De concerten vinden plaats in Rotterdam en Amsterdam.

Bijzonder is ook het optreden op zondag 20 november in het Tropentheater in Amster-dam. Fra Fra Sound speelt dan onder andere met Wulabakan: jongens en meiden variërend in leeftijd van 6 tot 17 jaar, die onder andere de djembé, doundoun en ballafoon bespelen.

Komende zondag een voorproefje van dit alles bij VPRO Vrije Geluiden, Nederland 3, 11.00 uur. In deze aflevering ook aandacht voor het Zapp String Quartet. Klik
hier voor meer informatie.

Meer weten?
  • Het volledige programma van Big Yari!
  • Interview van Eddy Determeyer met bassist en bandleider Vincent Henar.
  • De website van Fra Fra Sound.
  • Op Multiculturele Televisie Nederland is filmmateriaal beschikbaar.

    (Erno Mijland, 10.11.05) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.