Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Cd-presentatie 'Two Portraits Of Chet Baker'
woensdag 19 oktober 2005, Vredenburg, Utrecht

Het is spannend om na het beluisteren van een cd waar je enthousiast over bent, ver-volgens een live-optreden met identiek repertoire bij te wonen. Het gevoel dat het alleen maar minder kan zijn overheerst. Geen manipulaties met enorme studio-mengpanelen, geen take 2, 3 of 4, maar een kwetsbare situatie waarbij het meteen goed moet zijn. En waarachtig, dat was het geval bij dit cd-presentatieconcert in Utrecht. Dit live-concert voegde alleen maar toe.

Fay Claassen c.s. hadden vanaf het eerste moment het publiek op de hand. Het onmis-kenbare charisma van Claassen, haar zangtechnische klasse, puurheid, intensiteit en inlevingsvermogen in combinatie met het vakmanschap en speelplezier van alle betrokken musici, zijn hiervoor de verklaring. Ruud Breuls verving op excellente wijze Jan Wessels. Voor de rest was het dezelfde bezetting als op de cd.

Deze gerenomeerde jazzmusici live aan het werk te zien en horen en het registreren van de onderlinge interactie was een feest. Zo dacht het attente publiek er ook over; het stak zijn waardering dan ook niet onder stoelen of banken. Een goede graadmeter was het feit dat 'Two Portraits Of Chet Baker'-cd's in de pauze en na afloop van het concert gretig aftrek vonden. Voor liefhebbers van het Chet Baker-idioom, Fay Claassens vocale jazz of een jazzavond van hoge kwaliteit in het theater is dit concert absoluut een aanrader.

Klik hier voor een fotoverslag van dit concert.

Meer weten?
  • Klik hier voor informatie over Jazz Impuls Dubbelconcerten.
  • Klik hier voor meer informatie over Chet Baker.

    (Anoniem, 5.11.05) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.