Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Zapp String Quartet wint Kersjesprijs 2005

De Kersjesprijs 2005, een bedrag van 50.000 euro, is toegekend aan het Zapp String Quartet. De prijs wordt op 14 december 2005 uitgereikt tijdens een feestelijke bijeen-komst in het Amsterdamse Concertgebouw.

Jasper le Clercq (viool), Friedmar Hitzer (viool), Oene van Geel (altviool) en Emile Visser (cello) verkennen met hun kwartet de grenzen tussen klassieke kamermuziek, wereld-muziek, rock, jazz en geïmproviseerde muziek. Het kwartet treedt regelmatig samen op met het jazztrio Agog en begeleidde in 2004 pianist Harmen Fraanje op North Sea Jazz.

Het Kersjesfonds werd in 1994 opgericht (als 'Kersjes van de Groenekan Fonds') door de populaire Nederlandse dirigent Anton Kersjes (1923-2004) en diens echtgenote. Het fonds is een van de grootste particuliere cultuurstimuleringsfondsen in Nederland. Het Fonds wil met name jong talent stimuleren door het jaarlijks toekennen van beurzen en prijzen en subsidieert ook nog tal van andere culturele initiatieven. De prestigieuze prijs van het Kersjesfonds werd eerder gewonnen door o.a. het Osiris Trio, het Storioni Trio, Calefax, The Gents, het Matangi Kwartet en (in 2004) het Rubens Kwartet en het Amstel Saxofoonkwartet.

Meer weten?
  • Concerten van Zapp in onze agenda? Klik hier.
  • Take Ten's van Oene van Geel en Emile Visser.

    (Erno Mijland, 25.10.05) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.