Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


'Steam Team' (foto: Cees van de Ven)

Steam Team doet Jazz Messengers herleven
vrijdag 14 oktober 2005, Kraaij & Balder, Eindhoven

Deze formatie, bestaande uit Jeroen Doomernik (trompet en Flügelhorn), Peter Ennen (tenorsaxofoon), Ludo Doomernik (piano), Ruud Hendriks (contrabas) en Pieter Bast (drums), is al 20 jaar bij elkaar, maar speelt alsof ze pas gisteren begonnen zijn. Niet voor wat betreft hun spel, want dat loopt als een goed geoliede machine met veel chemie, maar door het speelplezier wat je ziet en hoort! Een vriendenclub, waarvan de leden elkaar destijds vonden tijdens hun studietijd aan de conservatoria van Tilburg en Arnhem. Sindsdien speelden ze talloze concerten in het clubcircuit en op festivals.

Composities in het hardbop-idioom van Silver, Mobley en Hancock, maar ook degelijk eigen werk van met name Doomernik vormen het hoofdbestanddeel van het repertoire. Zijn compositie 'Keepin’ Up The Pressure' hield tenminste behoorlijk de druk op de ketel van dit Steam Team. Leider Jeroen Doomernik, een uitstekende instrumentalist, wisselde tijdens dit concert probleemloos trompet en Flügelhorn. Peter Ennen is een bescheiden tenorist, maar zijn toon en spel zijn solide en ter zake.

Stoïcijns maar met passie en de nodige pianistieke bagage wist hij zeker te boeien, Ludo Doomernik. Hoewel hij nog wat last ondervond van een blessure aan zijn vinger als gevolg van een al te enthousiast uitgevoerd doe-het-zelf klusje, klaterde zijn spel het jazzcafé in. Pieter Bast joeg met zijn energieke spel en inspirerende drive de zaak nog meer op. En bassist Ruud Hendriks met zijn stevig geluid en dito spel deed daar nog graag een schepje bovenop. Tot groot genoegen van bandleden en publiek. Het programma was met zorg en evenwichtig samengesteld. De eindconclusie was dat hier een homogeen, prettig klinkend muzikaal team stond dat vanavond heel wat stoom kon afblazen.

Klik hier voor een fotoverslag van dit concert.

(Anoniem, 30.10.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.