Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




North Sea Jazz 2006 in Ahoy Rotterdam

In de statige Burgzaal van het Rotterdamse stadhuis werd de nieuwe locatie van het North Sea Jazz Festival gepresenteerd. In 2006 wordt het 'grootste overdekte jazzfestival ter wereld' van 14 tot en met 16 juli in Ahoy gehouden. "De Haagse ooievaar heeft zijn nest verlaten," aldus de woorden van burgemeester Opstelten in zijn welkomsttoespraak. Rotterdam is erg blij met de komst van het festival. Kosten noch moeite worden gespaard om het festival tot een succes te maken.

Het festivalconcept wordt ook in de nieuwe locatie voortgezet. Op dertien podia, alle vernoemd naar grote rivieren en in capaciteit variërend van 100 tot 10.000 bezoekers, worden dagelijks meer dan 60 concerten gegeven. De programmering zal dezelfde variëteit hebben als eerdere edities. Het maximum aantal bezoekers blijft gelijk aan dat van voorgaande jaren: 23.000 per dag.

Het Ahoy-complex biedt meer ruimte dan de oude locatie, het Nederlands Congres Centrum in Den Haag. Daarom wordt het festival ruimer opgezet. In de zalen worden meer zitplaatsen gecreëerd, komen er bredere doorgangen en worden de zichtlijnen verbeterd. Ook vertrouwde zaken, zoals het uitgebreid aanbod aan winkeltjes, gevariëerde catering, kunstexposities, jazzdocumentaires en een internetcafé, keren terug in Ahoy. Bekende onderdelen als het Buhrmann Midsummer Jazz Gala, workshops, de finale van de Dutch Jazz Competition, de North Sea-compositieopdracht en de uitreiking van de Bird Awards, maken deel uit van het programma.

Rotterdam zou Rotterdam niet zijn als er niet zou worden uitgepakt met een uitgebreid randprogramma onder de naam 'North Sea Round Town 2006'. Het is een initiatief van Jazz International en Waterfront. In het programma zijn de volgende elementen opgenomen: een jazz- en cinemafestival, een Summerschool, een fototentoonstelling, warming-up en jong talent-concerten. Dat alles vindt plaats in de week voor het North Sea Jazz Festival.

Meer weten?
  • De website van North Sea Jazz.
  • Klik hier voor de plattegrond van North Sea Jazz 2006.

    (Jacques Los, 27.10.05) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.