Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Herbert Noord zet zich in voor getroffen collega Rick Allen

Rick Allen is een Hammond-organist uit Lacombe in Louisiana. Dat plaatsje is onlangs zwaar getroffen door de orkaan Katrina. De orkaan heeft vernietigend toegeslagen. Het huis van Allen is zwaar beschadigd door omgevallen bomen. Zijn garage en schuur zijn verdwenen, evenals het hekwerk. Daarbij komt nog dat hij voorlopig geen kans zal zien zijn werk als studiomuzikant voort te zetten in New Orleans.

Allen heeft een indrukwekkende carrière op zijn naam staan in de blues en pop. Hij speelde en maakte opnamen met grootheden als Dr. John, Etta James, Rod Stewart, The Doobie Brothers, Delaney en Bonnie Bramlett, Howlin' Wolf en deed veel tv- en sessie-werk. In 2000 werd hij genomineerd voor een Grammy Award.

De laatste jaren werkte Allen vooral als sessiemuzikant in New Orleans. Tijdens een van deze sessies werd in 1999 de cd 'Rick Allen B3 King' opgenomen. Bluesy, jazzy en vooral swingende muziek grotendeels door hemzelf gecomponeerd. Op de cd zijn onder andere te horen: Roger Branch (tevens producer) op gitaar, Tim Green op saxen en Robert Wilson op drums.

Op de website
Advanced Warning van de Nederlandse jazzorganist Herbert Noord kan de cd besteld worden. Ga hiervoor naar de rubriek 'organnews'. De opbrengst van de cd minus de kosten komen geheel ten goede aan Rick Allen en zijn vrouw.

Meer weten?
  • De website van Rick Allen.

    (Jacques Los, 27.10.05) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.