Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Branford Marsalis (foto: Cees van de Ven)

Edisons voor Branford Marsalis en Benjamin Herman

De Edison Stichting heeft gisteren de winnaars bekend gemaakt van de Edison Jazz/ World Awards 2005. De 44-jarige saxofonist Branford Marsalis is daarbij de grote winnaar met twee van de vijf Edisons. Marsalis wint de Edisons voor zijn album 'Eternal' en voor zijn dvd 'A Love Supreme: Live In Amsterdam'. Het juryrapport over 'Eternal': "Fraaie lijnen, aangename melodieën en spaarzame, rustig gespeelde noten. De saxofonist is telkens iets op het spoor. Daar is zéker het titelstuk het bewijs van: in ruim zeventien minuten absolute schoonheid grijpt de muziek je. Simpel, effectief, geniaal - en zó mooi." Marsalis nam gisterenavond in het programma van Barend en Van Dorp (Talpa) zijn Edisons in ontvangst.

Een andere winnaar is Benjamin Herman voor zijn album 'Heterogenity'. De jury zegt over hem: "Benjamin Herman is een saxofonist waar niemand omheen kan. Technische beperkingen lijkt hij niet te kennen, hij heeft een prachtige toon en demonstreert het vermogen te bezitten onder alle omstandigheden de juiste noten te kiezen. En bovenal ademen al zijn muzikale projecten onvervalst speelplezier uit."

De Edison, de Nederlandse prijs voor 'geluidsdragers van bijzondere kwaliteit', is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. De jury van de Edison Jazz/World awards bestond dit jaar uit Amanda Kuyper, Jaïr Tchong, Koen Schouten, Maartje den Breejen en Ton Ouwehand.

Meer weten?
  • Onze recensie van 'Eternal'.
  • Onze recensie van 'A Love Supreme: Live In Amsterdam'.

    (Anoniem, 7.10.05) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.