Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Bob Wijnen Trio (Foto: Cees van de Ven)

Uitstekend begin van een nieuw seizoen Jazz at the Crow
Bob Wijnen Trio, vrijdag 9 september 2005, Café Kraaij & Balder, Eindhoven

Het is alweer de zesde jaargang van Jazz at the Crow Special Concerts. Voor de opening van het nieuwe seizoen kwam het Bob Wijnen Trio naar Eindhoven. De leider zelf op Hammondorgel, Jens Larsen op gitaar en René Winter op drums. Het werd een avond met energieke jazz van onverwacht muzikaal niveau. Het repertoire was gevarieerd en bestond grotendeels uit composities van Wijnen en Larsen. De stukken klonken post-bebop, funky, groovy, fris en verzorgd. Ze werden door hen enthousiast en professioneel opgediend met imponerend compact, degelijk spel en uitstekende improvisaties.

Wijnen had zijn Hammondorgel smaakvol afgesteld en niet geforceerd getuned alsof het hier een B3 betrof. Hij etaleerde bescheiden zijn muzikaliteit en toetsenvaardigheid onder andere in zijn sterke compositie 'Chase The Spider' en Larsens pakkende 'Science Later'. Met knappe baslijnen van zijn linkerhand werd het gemis van B3 voetpedalen geheel gecompenseerd. 'Science Later' was dé perfecte showcase voor ieders kunnen.

Larsen leverde goed spel en had interessante invallen waarmee hij veel zinnigs te zeggen had. Even was er een kleine hapering in het thema van een up-tempo versie van 'You And The Night And The Music' maar hij hervond zich snel. Winter trok de aandacht met gevarieerd, interessant spel en zorgde vaak voor de inspirerende drive en interactie. Maar ook in de rustige stukken wist het trio ruimte te creëren en ontstonden er aangename en mooie spanningsbogen. Het concert is opgenomen en mogelijk dat we binnenkort op deze site stukken in mp3-vorm kunnen aanbieden.

Klik
hier voor een fotoverslag van dit concert.

(Anoniem, 15.9.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.