Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


President Of The Globe (foto: Emily Kocken)

President Of The Globe: concert- en cd-presentatie in het Bimhuis

In de muziekvoorstelling 'President Of The Globe' staat de poëzie van de Russische dichter Velimir Chlebnikov (1885-1922) centraal. Meinrad Kneer en Tobias Klein presenteren de gelijknamige nieuwe cd met een concert op 25 september in het Bimhuis.

Velimir Chlebnikov is een van de meest mysterieuze figuren in de literatuur van de 20e eeuw; zeer invloedrijk maar tegelijkertijd nauwelijks bekend, voor sommigen een volslagen idioot of een krankzinnige visionair, voor anderen de grootste dichter van de eeuw. Zijn poëzie wordt in 'President Of The Globe' in het Russisch, Nederlands en Duits gezongen en gesproken door de klassieke sopraan Elisa Roep en de Oekraïnse performer Alec Kopyt, ingebed in gecomponeerde, geïmproviseerde en elektronische muziek.

In thematisch opzicht is 'President Of The Globe' een vervolg op het succesvolle project 'Dalgoo New Anatomy', waarmee Kneer in 2002 de Jur Naessens Muziekprijs won. In de week voorafgaand aan het concert in het Bimhuis gaat het project op tournee in Rus-land, met optredens in onder andere Moskou en St. Petersburg. Naast Roep en Kopyt wordt 'President Of The Globe' uitgevoerd door Meinrad Kneer op bas, Albert van Veenen-daal op (geprepareerde) piano en sampler, en Tobias Klein op klarinetten, saxofoon en elektronica.

Meer weten?
  • Klik hier voor een overzicht van concerten van dit project in Nederland.
  • Kijk dan op de website van President Of The Globe.

    (Jacques Los, 19.9.05) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.