Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Festival Jazz International Rotterdam 2005

Dit jaar verzorgt altsaxofonist, componist en bandleider Benjamin Herman de programme-ring van het Festival Jazz International Rotterdam, dat weer plaats zal vinden gedurende het laatste weekend van september. Het evenement maakt deel uit van de manifestatie September in Rotterdam.

Het driedaagse festival Jazz International Rotterdam maakte in 2001 een glorieuze start en kende sindsdien drie succesvolle edities, waarin het evenement uitgebouwd werd tot een jazzfestival van nationaal belang. De productie werd telkens verzorgd door Stichting Jazz International Rotterdam.

In de vijfde editie van het festival Jazz International Rotterdam staan onder meer gepro-grammeerd: de bekende hiphop-dichter Mike Ladd in een spoken word programma, het all-star slagwerkensemble The Whole Drum Truth, pianist Misha Mengelberg en het Italiaanse saxofoonwonder Rosario Giuliani. De legendarische Britse jazzpianist Stan Tracey zal een tweetal optredens verzorgen, waaronder een concert met zijn fameuze landgenoot Peter King.

Op donderdagavond 22 september opent Benjamin Herman zelf het festivalweekend met een warming up in Jazzcafé Dizzy met gitarist Jesse van Ruller, Hammond organist Carlo de Wijs en drummer Martijn Vink. In De Doelen presenteert hij de volgende dag zijn nieuwe kwartet met gitarist Anton Goudsmit, bassist Ernst Glerum en drummer Han Bennink. Op zondagmiddag 25 september zal hij samen met trombonist Bart van Lier optreden met het Stan Tracey Trio. Tot slot zal de New Cool Collective zijn nieuwe cd presenteren en voor deze gelegenheid uitgebreid worden met Tony Allen, de voormalige drummer uit de band van Fela Kuti.

Benjamin Herman over het Festival Jazz International 2005: "Om niet in te kakken als artiest ben ik altijd op zoek naar nieuwe impulsen. Deze mensen heb ik allemaal minstens één keer zien optreden en ik ben elke keer bijzonder geïnspireerd de nacht in gegaan. Ze zijn stuk voor stuk uniek. Net als wanneer je een fantastische plaat hebt ontdekt en voor iedereen op wilt zetten, wil ik dat Rotterdam deze fantastische musici ook hoort. En dat hun muziek naknettert, liefst tot september 2006."

Meer weten?
  • Klik hier voor het programma van Festival Jazz International Rotterdam.

    (Anoniem, 9.9.05) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.