Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


De Toonzaal

Donkere wolken boven De Toonzaal

Het bestuur van De Toonzaal (Den Bosch) heeft door aanhoudend financieel slecht weer moeten besluiten om alle concerten van het komende seizoen te annuleren. Hoewel de voorverkoop positief verliep gaf de financiƫle situatie te weinig mogelijkheden om de concerten te starten.

Mede dankzij de ondersteuning van de gemeente 's-Hertogenbosch, het rijk en diverse fondsen werd de Toonzaal een centrum voor kleinschalige muziek. Een ontmoetingsplaats voor componisten, publiek, gevestigde en jonge musici, professionele en amateur-musici, tijdens festivals, luistercursussen, workshops, masterclasses en concerten. Deze bijzon-dere accommodatie aan de Binnendieze is gevestigd in een voormalige synagoge (1823). De Toonzaal bezit een uitstekende akoestiek en heeft geavanceerde voorzieningen voor geluidsversterking en belichting.

Het bestuur en directeur Guy van Hulst spannen zich in voor behoud van de program-mering van kleinschalige muziek in deze zaal. Met de gemeente 's-Hertogenbosch stellen zij de komende maanden alles in het werk om in 2006 tot een doorstart te komen.

Meer weten?
  • Bekijk hier een slideshow van foto's van Toonzaalconcerten.

    (Anoniem, 5.9.05) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.