Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Martin Fondse (foto: Cees van de Ven)

Première van Martin Fondses 'Primer Light'

Op 2 september gaat de compositie 'Primer Light' voor het Limburgs Symphonisch Orkest in het PLT Theater 2 in Kerkrade in première, met solisten Eric Vloeimans (trompet) en Jeroen van Vliet (piano). Het stuk zal deel uitmaken van een tweeluik: 'Primer'. Het tweede deel ('Primer Dark') zal in januari in première gaan met het Holland Symphonia; dan met solist Claudio Puntin op klarinet en in samenwerking met Martins eigen jazztrio 'Izabel'.

'Primer Light' is een stuk in diverse lagen, vijf in getal. De verschillende groepen uit het orkest zijn opnieuw ingedeeld in vier nieuwe groepen, grofweg naar instrumentaal bereik. De resterende groep is de combinatie piano/trompet (de solisten). Jeroen van Vliet zal behalve op piano ook te horen zijn op de celesta, en speelt daarmee een overbruggende rol: op de celesta zal hij deel uitmaken van het orkest en op de piano manifesteert hij zich als solist.

Het orkest zal ook een flexibele rol spelen in de improvisaties. Door dirigent Ed Spanjaard kunnen diverse kleuren on the spot worden opgeroepen, waardoor het orkest actief deel-neemt in diverse soli van de Eric Vloeimans en Jeroen van Vliet. Een tweede concert zal plaatsvinden op 3 september op het Nazomerfestival in Middelburg.

Meer weten?
  • De website van het Limburgs Symphonisch Orkest.
  • De website van het Nazomerfestival.
  • De websiter van Martin Fondse.

    (Anoniem, 22.8.05) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.