Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Glenn Corneille

Pianist Glenn Corneille overleden na ongeval

Gisteren, op 23 augustus, is de Nederlandse pianist Glenn Corneille om het leven gekomen bij een tragisch ongeval op de A1 naar Amersfoort. Bij de uitvoegstrook Baarn verloor hij de macht over het stuur.

Corneille werd op 13 juli 1970 geboren in Venlo. In 1995 studeerde hij cum laude af op het Maastrichtse conservatorium als pianist jazz/lichte muziek en als docerend musicus. Daarnaast haalde hij er in 1997, ook cum laude, de titel uitvoerend musicus. Al vanaf zijn twaalfde jaar trad hij op. Hij was op vele fronten actief: als bandleider voor popartiesten als Do en René Froger en bij internationale artiesten als Alessandro Safina, als studiopro-ducer en sessiemuzikant, als recensent van Multi Music Magazine, als leider van work-shops voor het SLIM in Limburg en SWING in Alkmaar, als componist en arrangeur en als hoofdvakdocent piano op de Pop Academie van het Conservatorium in Enschede.

Met zijn eigen Corneille/Roelofs Trio (met Geert Roelofs op drums en Werner Lauscher op bas) speelde hij jazz. Enkele songs van het trio werden gebruikt bij documentaires bij Tegenlicht en Sportpaleis De Jong van de VPRO en er verschenen twee albums. In 2000 ontving hij de 'Best new talent'-onderscheiding van de Dutch Jazz Competition. Het trio debuteerde in 2001 op het North Sea Jazz Festival. Corneille werkte op jazzgebied verder samen met bekende jazzartiesten als Hein van de Geyn, Dré Pellemaerts, Toon Roos, Benjamin Herman en Eric Vloeimans.

Producer en platenman Harry Velleman in een eerste reactie: "Glenn was zeer veelzijdig en kon bijna alles. Hij maakte ook twee geweldige jazzplaten op ons Munich Jazz Label. Ik waardeer hem als zeer prettig mens en bovenmatig begaafd musicus. Glenn deed zo ongelofelijk veel en er zou vast nog veel hebben gevolgd. How fragile we are (Sting)."

De Maaspoort heeft een
condoleance-register geopend.

De redactie van Draai om je oren wenst zijn naasten veel sterkte toe met dit plotselinge, grote verlies.

(Erno Mijland, 24.8.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.