Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Eva Kruse [em] North Sea Jazz

North Sea Jazz impressies: [em]
vrijdag 8 juli 2005, Nederlands Congres Centrum, Den Haag

Het trio [em] bestaat uit drie jeugdige, eigenzinnige en zeer getalenteerde jazzmusici. Pianist Michael Wollny, bassiste Eva Kruse en drummer Eric Schaefer geven elkaar volledig de vrije hand, maar omdat de drie individuele groepsleden zo goed naar elkaar luisteren, raken ze elkaar al spelend nooit kwijt. Zij mijden de paden die al door andere pianotrio's werden betreden. Het muzikale vertrekpunt van [em] is altijd ongebruikelijk en verrassend, maar gaandeweg wordt er alles aan gedaan om weer terug te keren naar de mainstream. Bij de meeste groepen is dat precies andersom. Het feit dat alledrie de musici onder de dertig zijn heeft daar alles mee te maken. Invloeden als hip hop en techno gaan hand in hand met die van Keith Jarrett of Cecil Taylor. Een mix die stoomt, kookt en bruist.

Uw recensent pikte het slot van [em]'s concert in de Rembrandtzaal mee en kwam al snel onder de indruk van hun wonderlijke, impressionistische aanpak. Wollny, summier en introspectief, leverde fijnzinnige pianoklanken af. Schaefer hanteert een extended spelopvatting wat betreft drummen. Hij lardeerde zijn percussie met een scala aan geluiden, variƫrend van belletjes, kettingen en gongen tot mondharmonica en triangel. Samen met de geconcentreerd bassende Kruse bouwde zij een modern klassiekachtige klankcollage op, die het publiek in betovering bracht.

Klik hier voor een fotoverslag van dit concert. Op dinsdag 20 september is het concert te beluisteren bij de Concertzender, van 20.00 tot 21.00 uur.

Deze recensie is de vierde in een reeks concertverslagen van het North Sea Jazz 2005.

(Anoniem, 9.8.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.