Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Jazz Middelheim 2005, vol. 25

Donderdag 11 augustus is de gratis feestelijke opening (aanvang 17.00 muur) van het Belgische festival Jazz Middelheim – het is dan ook de 25ste verjaardag. Een contra-basorkest (12 bassisten en een drummer) brengt werk van Peter Vermeersch en enkele minder bekende stukken van o.a. Duke Ellington en Francy Boland. Acteur Bert André brengt een stukje uit 'De Contrabas', een monoloog van Patrick Süskind.

Het hoofdprogramma van het festival vindt plaats in het park Den Brandt in Antwerpen. Vanaf 11 tot en met 15 augustus zijn er interessante concerten van o.a. Uri Caine Bedrock, Erwin Vann Quintet, Toots Thielemans Quartet, Fred Hersch Trio + 2, Wayne Shorter Quartet, Randy Weston featuring David Murray, Brussels Jazz Orchestra feat. Kenny Wheeler en Dizzy Gillespie All Stars Big Band onder leiding van trombonist Slide Hampton, met o.a. Paquito D'Rivera, James Moody, Roy Hargrove en Jason Jackson.

In de Singel worden gedurende de festivalperiode jamsessions, workshops en master-classes gehouden. Ook worden er jazzfilms gedraaid. Op zondag 14 augustus is er een
2e hands jazz-platenbeurs.

Meer weten?
  • De website van Jazz Middelheim 2005.

    (Jacques Los, 10.8.05) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.