Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Flemish Jazz Meeting zet Jozef Dumoulin op het menu

In het kader van het jaarlijkse Corpus-festival in Brugge organiseert Theater De Werf in samenwerking met het Muziekcentrum Vlaanderen, JazzLab Series en Jazzmozaïek komend weekend de manifestatie Flemish Jazz Meeting. Er zullen veertien jazzgroepen optreden uit Vlaanderen, hoofdzakelijk voor een publiek van organisatoren uit binnen- en vooral buitenland. De optredende acts zijn geselecteerd door vijftig jazzjournalisten en
-organisatoren in Vlaanderen, op basis van een vragenlijst.

Een van de optredende artiesten is Rhodes-pianist Jozef Dumoulin, die in drie verschil-lende bezettingen te zien en te horen is: Octurn, Mâäk's Spirit en als solomuzikant. Verder staan op het programma: Brussels Jazz Orchestra (foto), Bart Defoort Quartet, Kris Defoort Quartet, Flat Earth Society, Chris Joris New Experience, Bart Maris, Jef Neve Trio, Ben Sluijs Quartet, Jeroen Van Herzeele Trio, Robin Verheyen Quartet en Erik Vermeulen Trio. De concerten zijn op vrijdag 2 en zaterdag 3 september van 20.00 uur tot 00.00 uur en op zondag 4 september van 11.00 tot 13.00 uur. De zaal is ondertussen vrijwel volgeboekt door organisatoren; voor publiek zal nauwelijks plaats zijn.

Lees
hier het interview dat de Vlaamse journalist Bart Cornand had met Jozef Dumoulin. En hier presenteert Cornand een staalkaart van de veertien jazzgroepen die optreden.

(Erno Mijland, 31.8.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.