Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Carlo Nardozza (foto: Jos L. Knaepen)

Carlo Nardozza Quintet wint Jong Jazz Talent in Gent

Als nevenpodium werd tijdens het onlangs gehouden succesvolle Blue Note Festival in Gent een wedstrijd voor jong jazztalent gehouden. Tijdens de Gentse feesten werd iedere dag één groep aan het publiek en de jury - bestaande uit journalisten Jempi Samyn en Marco Valente, Jack van Poll, Mik Torfs (JazzLabSeries) en fotograaf Jos Knaepen - voorgesteld. Het kwintet van Carlo Nardozza werd de winnaar: het krijgt een tournee aangeboden met JazzLabSeries en mag volgend jaar het Blue Note Festival openen.

Trompettist Carlo Nardozza, die in Maastricht studeerde, startte reeds tijdens zijn studie met zijn kwintet. Hij schreef al snel eigen muziek voor zijn formatie. Zijn composities zijn geïnspireerd op de wereldmuziek en free jazz, waarbij Ornette Coleman een belangrijke inspiratiebron is. Saxofonist Dave Liebman, die de groep recent hoorde spelen, was zeer lovend, evenals de jury: "Alles paste precies bij de band, presentatie, compositie, uit-voering, etcetera. Een suite van haast een uur zonder dat er een stukje papier bij te pas kwam én een suite die boeiend was. Ga er maar eens aan staan. Iedere muzikant was een solist. Dat is professioneel, hoor!"

Nardozza werkt inmiddels ook veel als freelancer met onder anderen Bert Joris, Philippe Catherine en Eric Vloeimans. Hij speelde op het Montreux Jazz Festival en het North Sea Jazz Festival.

Meer weten?
  • Lees meer over het Carlo Nardozza Quintet op de site van Jazz in Belgium.

    (Jacques Los, 10.8.05) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.