Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


The Turnaround

The Turnaround #8

Saxofonist Joshua Redman is als artistiek leider verbonden aan het San Francisco Jazz Festival. In die hoedanigheid formeerde hij een bijzonder interessant octet: het SF Jazz Collective. Van die formatie verscheen onlangs de gelijknamige debuut-cd. Dit album is feitelijk een door Nonesuch uitgebrachte selectie van een oorspronkelijke driedubbel-cd, die alleen via hun
website verkrijgbaar is. De band is een samenballing van louter top-muzikanten: vibrafonist Bobby Hutcherson, trompettist Nicholas Payton, saxofonisten Joshua Redman en Miguel Zeñon, drummer Brian Blade, pianist Renee Rosnes, bassist Robert Hurst en trombonist Josh Roseman, met arrangementen van Grammy-winnaar Gil Goldstein.

De bedoeling is dat er elk jaar één cd gemaakt wordt met eigen composities en nieuwe interpretaties van werk van een jazzcomponist. Op deze cd is dat Ornette Coleman, wiens 'Peace', 'When Will The Blues Leave' en 'Una Muy Bonita' (dat Hutcherson in 1966 ook al coverde op zijn album 'Stick-Up!'). Dit jaar concentreert het Collective zich op het werk van John Coltrane, terwijl in 2006 de composities van pianist Herbie Hancock centraal zullen staan. Daarnaast draagt elk bandlid jaarlijks een eigen stuk bij aan het repertoire. Een uitstekend initiatief van Redman, die dan wel geen vernieuwer op zijn instrument mag zijn gebleken, maar met zijn spel altijd wél weet te zorgen voor passie en enthousiasme.

(Anoniem, 21.7.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.