Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


The Turnaround

The Turnaround #7

De nieuwe cd van het Michiel Borstlap Trio heet 'Coffee & Jazz' (GP Music) en is een hommage aan de gelijknamige plek aan de Utrechtsestraat 113 in Amsterdam, waar je behalve koffie drinken en jazz luisteren ook lekker Indonesisch kunt eten (Borstlap in de hoestekst). De pianist wordt bijgestaan door Stefan Lievestro op bas en Pascal Vermeer op drums. Zij brengen een vijftal standards en twee originals. De opname vond plaats daags na hun optreden tijdens het North Sea Jazz Festival 2004, volgens Borstlap omdat hij op die manier het beste in staat was de ontwikkeling en vooruitgang van de groep vast te leggen.

Het leeuwendeel van de nieuwe cd van de Dave Holland Big Band, 'Overtime' (de eerste release op zijn eigen label Dare2), wordt in beslag genomen door 'The Monterey Suite', een compositieopdracht van Holland voor het Monterey Jazz Festival 2002. Het intrige-rende stuk duurt bijna 52 minuten. Moderne, frisse big bandmuziek met raspaarden als Chris Potter, Gary Smulyan, Robin Eubanks en drum master Billy Kilson.

De in Aken geboren pianist Achim Kaufmann, sinds 1996 opererend vanuit Amsterdam, bracht onlangs de tweede cd uit van zijn trio met rietblazer Frank Gratkowski en bassist Wilbert de Joode, getiteld 'Unearth' (Nuscope). 'Call them spur-of-the-moment pieces if you will, or instant compositions, these essays in spontaneous music are outgrowths of a collective playing experience', aldus jazzjournalist Marc Chenard in de liner notes. Fascinerend is hun samenspel zeker en vast.

Drie Ellington-klassiekers, 'Mood Indigo', 'Things Ain’t What They Used To Be' en 'Limbo Jazz', W.C. Handy's 'Hesitation Blues' en de evergreen 'Star Eyes': Steely Dan's ont-moeting met jazzpianiste Marian McPartland in haar radioprogramma 'Piano Jazz' wordt gedomineerd door straight-ahead jazz. Donald Fagen en Walter Becker dragen drie Dan-composities bij aan dit muzikale feestje: 'Josie', 'Black Friday' en 'Chain Lightning'. Het integrale programma is op cd uitgebracht bij Jazz Alliance/Concorde.

(Anoniem, 1.7.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.