Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Yuri Honing Quartet

Nieuwe Yuri Honing Quartet neemt cd op

Het veelbelovende nieuwe kwartet van Yuri Honing is deze maand druk doende met de opname van een cd, die in de herfst van dit jaar moet uitkomen. Na meer dan 10 jaar uitsluitend akoestische muziek te hebben gespeeld, is Honing dus weer terug bij de elektrische muziek, waarmee hij zich al eerder profileerde met zijn jazzrock-formatie White House midden jaren '90. Anno 2005 put de saxofonist inspiratie uit bijna alle soorten hedendaagse muziek, inclusief Soefi, country & western en spirituals.

De band bestaat naast Honing, die hier zowel tenor- als sopraansax speelt, uit zijn vaste Trio-companen Tony Overwater (basgitaar) en Joost Lijbaart (drums), en wordt gecom-pleteerd door de interessante Duitse gitarist
Frank Möbus, die op het afgelopen North Sea Jazz Festival nog te zien was met zijn groep Der Rote Bereich. Op 7 mei jl. gaven deze heren in een uitverkocht Bimhuis een indrukwekkend visitekaartje af. De eerste reacties op dit 'elektrisch kwartet' waren dermate positief dat er voor 2006 reeds concerten staan geboekt in China, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zwitserland.

(Anoniem, 27.7.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.