Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Pierre Michelot (foto: website Jazz a Liège)

Jazzbassist Pierre Michelot gestorven

Op 3 juli is in Parijs de Franse jazzbassist Pierre Michelot gestorven. De muzikant speelde met bekende jazzmusici als Miles Davis, Chet Baker, Stan Getz en Dizzie Gillespie. Michelot leed aan de ziekte van Alzheimer. Hij is 77 jaar geworden.

Michelot werd op 3 maart 1928 geboren in het Franse Saint Denis. Hij speelde aan-vankelijk piano, maar stapte als tiener over op de bas. Na de oorlog trad hij op voor Amerikaanse militairen die in Frankrijk waren gelegerd. In de jaren '50 werd hij veelvuldig gecontracteerd door Amerikaanse musici die in Parijs speelden. Zo is hij onder anderen met Miles Davis te horen op de soundtrack van 'Ascenseur Pour L’Echafaud', de klassieke thriller van Louis Malle. Hij arrangeerde muziek voor Chet Bakers Barclay-sessies in Parijs in 1955 en 1956. Verder speelde hij in 1963 mee op het klassieke Dexter Gordon-album 'Our Man In Paris'.

Michelot speelde in 1986 een rol in de film 'Round Midnight' van de Franse regisseur Bertrand Tavernier. De film gaat over een tenorsaxofonist, gespeeld door Dexter Gordon, die eind jaren '50 in Parijs in de goot belandt.

(Erno Mijland, 6.7.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.