Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Nils Wogram (foto: Cees van de Ven)

Jazz op het Dak 2005

VPRO Jazz en VPRO Backstage brengen zaterdag 1 juli en zondag 2 juli weer een uitstekend programma, dat indien het weer het toelaat op het dak van het Science Center Nemo in Amsterdam plaatsvindt en anders net als vorig jaar naar binnen wordt verplaatst.

Vanavond opent Nils Wogram's Nostalgia het programma. De jonge Duitse trombonist speelt met zijn trio van Hammond B3 en drums eigen werk. Het wordt ongetwijfelfd een concert van eigentijdse moderne jazz op niveau. Aansluitend speelt de Dino Saluzzi Group. Bandoneonspeler Saluzzi is vertegenwoordiger van de Tango Nuevo en speciaal voor dit concert wordt hij begeleid door de Saluzzi familie (Felix, José en Matias) en Jorge Savelon.

Goudsmit, Trujillo, Vierdag & Vink's Day On openen de tweede dag, met funky jazzrock, blues en swing. Een concert om naar uit te zien met de positivo uit de vaderlandse improscene, gitarist Anton Goudsmit. Als finale klap op de vuurpijl is Courtney Pine Devotion geprogrammeerd. Rietenman Courtney Pine is al vele jaren spil en inspirator van de jazz in Engeland. Tijdens dit optreden zullen zijn favoriete muziekstijlen de revue passeren: Afrikaans, jazz, funk, dub, soul en drum'n bass.

De concertavonden beginnen om 20.15 uur. Alle concerten worden zowel live als op een later tijdstip uitgezonden in VPRO's De Laatste Jazz en Is Dit Nog Wel Jazz? op Radio 4. Op zondag 11 september zal om 11.00 uur op televisie een samenvatting van dit festival te zien zijn in het programma Vrije Geluiden op Nederland 3.

Meer weten?
  • De website van Jazz op het Dak 2005.
  • De recensie van Jazz op het Dak 2003.
  • De recensie van het album 'Daddy's Bone' van Nils Wogram's Nostalgia.
  • De recensie van het album 'Responsorium' van Dino Saluzzi.
  • Een verslag van het concert van Goudsmit, Trujillo, Vierdag en Vink op Jazz in Duketown 2004.

    (Anoniem, 1.7.05) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.