Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


John Stubblefield (foto: website JazzTimes Magazine)

AACM-saxofonist John Stubblefield overleden

Tenorsaxofonist John Stubblefield is afgelopen maandag op 60-jarige leeftijd gestorven in het Calvary Hospital in de New Yorkse Bronx. Hij had prostaatkanker. Hij was vooral bekend vanwege zijn werk met de Association for the Advancement of Creative Musicians (AACM) uit Chicago. Daarnaast gaf hij ook les.

Stubblefield werd op 4 februari 1945 geboren in Little Rock, Arkansas. Hij verhuisde op jonge leeftijd naar Chicago, waar hij 'lid' werd van de AACM. Hij studeerde met Muhal Richard Abrams en maakte zijn vinyldebuut met Joseph Jarmans 'As If It Were The Seasons' in 1968.

In 1971 vestigde hij zich in New York, waar hij onder meer werkte met Mary Lou Williams, Charles Mingus, het Thad Jones-Mel Lewis Orchestra, Tito Puente, Abdullah Ibrahim, Miles Davis, McCoy Tyner, Gil Evans en Lester Bowie. Als leider nam hij albums op voor Storyville, Soul Note, Sutra en Enja.

Op 2 juni jl. gaven artiesten als zoals Gary Bartz, Joe Lovano, Craig Handy, Kenny Barron, Nasheet Waits, Joe Chambers en Andrew Cyrille, een benefietconcert in Sweet Rhythm in New York om Stubblesfield, die sinds april in het ziekenhuis lag, in staat te stellen zijn medicijnkosten te betalen. Het heeft helaas niet mogen baten.

(Anoniem, 8.7.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.