Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Benny Bailey (foto: Jos L. Knaepen)

Portret Benny Bailey bij Netwerk

Vanavond op Nederland 3 in het programma Netwerk het verhaal van jazztrompettist Benny Bailey. Op 14 april jl. werd een dode man in zijn huis in de Amsterdamse Spitsbergenstraat aangetroffen. Buren wisten alleen te vertellen dat de bejaarde man Benny Bailey heette. Verder was er niets bekend. De sociale dienst plande een anonieme begrafenis, totdat een advertentie in de landelijke dagbladen de Nederlandse jazzscène wakker schudde. Bailey was een buitengewone trompettist en had een opmerkelijke staat van dienst. Speelde met de groten der aarde. Van Quincy Jones tot Lionel Hampton.

In Netwerk praten vrienden en collega's over deze bijzondere man. Aan het woord komen drummer John Engels, saxofonist Ferdinand Povel, trombonist Erik van Lier en bassist René van Beeck. Bijgaande foto is een van de allerlaatste opnamen die de Belgische meesterfotograaf Jos L. Knaepen van Bailey maakte enkele dagen voor zijn overlijden.

Binnenkort op deze site een artikel dat John Schoorl (Volkskrant) schreef naar aanleiding van het overlijden van Benny Bailey.

Deze reportage is ook online te bekijken. Klik hier.

(Anoniem, 23.6.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.