Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Lievestro 5-tet - 1 (Foto: Cees van de Ven)

Lievestro 5-tet speelt als 4-tet
zondag 29 mei 2005, Verkadehuis, Roosendaal

Door ziekte kon Harmen Fraanje op het laatste moment niet aanwezig zijn op dit concert en moest er door het overgebleven kwartet in ware zin nog meer geïmproviseerd worden dan al de bedoeling was. Stefan Lievestro (bas), Jesse van Ruller (gitaar), Mete Erker(tenorsax) en Pascal Vermeer (drums) moesten het ontbreken van de pianist dan ook muzikaal zien op te lossen, hetgeen pas in de tweede set enigermate lukte.

Vooropgesteld dat hier uitstekende en creatieve musici aan het werk waren, was het opvallend hoezeer van Ruller en Erker aan hun bladmuziek kleefden. Mogelijk waren het de composities, de akkoordenschema's of de nog onbekendheid met het materiaal. Maar ook buiten de vastliggende uitgeschreven lijnen miste ik in hun improvisaties regelmatig avontuur en de spannende ongebreidelde verhaallijnen waarvoor ze zo gekend zijn. Drummer Pascal Vermeer kwam vanavond solistisch helemaal niet aan bod en dat was een gemiste kans, zeker nu Fraanje's inbreng ook al ontbrak.

Met dit concert was het niet mogelijk om een goede indruk te krijgen van Lievestro's composities. Vanavond klonken ze vooralsnog complex, gekunsteld en niet beklijvend. Het was vaak niet mogelijk om de kern of het thema van de composities te ontdekken, die als referentie zouden kunnen dienen voor hetgeen er zich muzikaal voltrok. Al met al reden genoeg om het 5-tet nog eens in voltallige bezetting te beluisteren.

Klik
hier voor een fotoverslag van dit concert.

(Anoniem, 4.6.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.