Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Jazzpromotor Huijts overleden

Programmeur en jazzpromotor Peter Huijts is op vrijdag 3 juni op 68-jarige leeftijd overleden, kort na een ongeval op het terrein van een houtzagerij in het Achterhoekse Beltrum. Hij werd er aangereden door een shovel.

Huijts was meer dan vijfendertig jaar programmeur van jazzpodium De Tor in Enschede, produceerde platen, organiseerde jazzfestivals en was tourmanager voor Amerikaanse jazzmusici op tournee door Europa en Japan, zoals Chet Baker, Dizzy Gillespie, Freddie Hubbard, Bobby Hutchinson, Nat Adderley, Dexter Gordon, Sarah Vaughan, Mel Tormé, Woody Shaw, Teddy Edwards, Art Blakey, Lionel Hampton en Tony Williams. Hij kreeg het ook voor elkaar dat de meesten van deze grootheden in Enschede kwamen optreden, in De Tor, die in kringen van Amerikaanse jazzmusici vaak liefkozend 'Peters club' werd genoemd. Veel musici logeerden bij de familie Huijts in Eibergen.

Voor zijn verdiensten voor de jazz en met name zijn werk voor De Tor werd hij op 28 maart 2003 geridderd in de orde van Oranje Nassau. Op woensdag 8 juni 2005 zal Huijts om 16.00 uur worden gecremeerd in het crematorium te Usselo. Op internet is een
condoleanceregister opengesteld.

Bronnen: Twentsche Courant/Jazzpodium De Tor

(Erno Mijland, 6.6.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.