Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Finalisten Dutch Jazz Competition 2005 bekend

Robinson, Freitag & Caruso, het Thijs van Milligen Trio en Tom Beek zijn geselecteerd voor de finale van de Dutch Jazz Competition. Jurylid en presentator Hans Mantel maakte dit zondagavond 29 mei bekend, na afloop van de semi-finale in het Bimhuis in Amsterdam. De jury bestond verder uit Jarmo Hoogendijk (trompettist), Esmée Olthuis (saxofonist) en Arnold Dooijeweerd (bassist).

De drie finalisten strijden op zaterdag 9 juli in de Spiegeltent van het North Sea Jazz Festival om de titel 'Beste Groep Dutch Jazz Competition 2005'. Ze maken kans op een prijzenpakket, bestaande uit de bekostiging van meerdaagse opnamen in een gerenom-meerde studio in Nederland, deelname aan de Young VIP tournee langs Nederlandse podia, nationale en internationale promotie op 1500 radiostations via Radio Nederland Wereldomroep en een optreden tijdens het North Sea Jazz Festival 2006.

Tijdens de finale worden ook de prijzen uitgereikt aan de winnaars 'Beste Solist 2005' en 'Beste Eigen Compositie 2005', waaraan geldbedragen zijn verbonden van elk € 2.270,-. Drummer Yonga Sun is al gekozen tot winnaar van 'Beste Solist 2005'. Alle winnaars ontvangen in het jaar van het winnen van de prijs publicitaire en zakelijke ondersteuning van de initiatiefnemers van de Dutch Jazz Competition.

Meer weten?
  • De website van de Dutch Jazz Competition.

    (Erno Mijland, 31.5.05) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.