Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Corrie van Binsbergen (foto: Cees van de Ven)

Corrie Van Binsbergen presenteert literaire gasten in het Bimhuis

Op vier woensdagavonden in februari 2003 presenteerde gitariste/componiste Corrie van Binsbergen in het Bimhuis een serie literaire concerten met Remco Campert, Toon Tellegen, Manon Uphoff en Kees van Kooten. Dit experiment bleek zo verrassend en succesvol dat een landelijke tour volgde en nu een nieuwe Bimhuisserie van start gaat.

Elke avond heeft een eigen karakter en opbouw. De verhalen vormen de leidraad voor het muzikale scenario geschreven door Van Binsbergen en uitgevoerd door een uitgelezen gezelschap van improviserende musici, zoals Tobias Delius, Wilbert de Joode en Alan Purves, aangevuld met een klassiek strijktrio.

De nieuwe serie opent morgenavond met de nieuwe stadsdichter van Antwerpen,
Ramsey Nasr en P.F. Thomése. Op 11 mei is de gast Renate Dorrestein, gevolgd door Josse de Pauw en Kees van Kooten op 18 mei. De laatste avond op 25 mei wordt geopend door Rasha Peper, in 1996 winnares van de Multatuliprijs. Na de pauze wordt de serie afge-sloten door de drie dichters Erik Jan Harmens, Hagar Peeters en Jules Deelder. "Een betere afsluiter voor deze serie kon ik me niet wensen," aldus Van Binsbergen over de nacht-burgemeester van Rotterdam.

Meer weten?
  • De website van Corrie van Binsbergen.
  • Een recensie van drie 'literaire' cd's van de Corrie van Binsbergen Band.

    (Anoniem, 3.5.05) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.