Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Robin Verheyen Quartet (foto: Jos L. Knaepen)

Robin Verheyen Quartet gaat de studio in

De talentrijke saxofonist Robin Verheyen, die vorige week met zijn kwartet nog zo'n verpletterende indruk maakte tijdens een optreden op het East Of Eastern-festival, gaat binnenkort de studio in voor de opname van zijn eerste cd. In Nijmegen vertelde Verheyen dat enkele platenmaatschappijen reeds interesse toonden.

Over weinig Belgische jazzmusici werd de afgelopen tijd met zoveel lof gesproken als over Verheyen (Turnhout, 1983). Ook in het buitenland begint zijn naam door te dringen. Zo kreeg hij vorig jaar de prijs voor beste solist van de Gexto Jazz Contest in het Baskische Gexto. Verder triomfeerde hij met zijn trio op de wedstrijd 'Jong Jazztalent in Gent' in het kader van het Blue Note Festival 2004.

Het Robin Verheyen Quartet is een samenballing van talent en kwaliteit, met pianist Harmen Fraanje, bassist Clemens van der Feen (tot voor kort nog in de race voor de Deloitte Jazz Award) en de jonge drummer Flin van Hemmen.

Vanavond is het kwartet te zien en te horen in café De Voortuin, Tuinstraat 4, Tilburg. Aanvang: 21.30 uur. De toegang is gratis.

Meer info?
  • De website van Robin Verheyen.

    (Anoniem, 4.4.05) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.