Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Inschrijving Dutch Jazz Competition 2005 gestart

De inschrijving van de vijfde aflevering van de Dutch Jazz Competition 2005 is op 15 april van start gegaan. Het evenement heeft als doel talentvolle Nederlandse jazzmuzikanten en groepen de mogelijkheid te bieden om zich jaarlijks te presenteren aan het grote publiek, de pers en de muziekindustrie. Eerdere edities werden gewonnen door Jamesz met Izaline Calister (2000), On The Line (2001), Agog (2002) en As Guests (2004). De Dutch Jazz Competition is een intiatief van het North Sea Jazz Festival, de Nederlandse Toonkunstenaarsbond, de NPS, de NVPI, de Wereldomroep en Conamus.

Jazzgroepen en -musici kunnen zich tot en met 13 mei aanmelden. De finale van het concours vindt plaats op zaterdag 9 juli tijdens het North Sea Jazz Festival 2005. Dan zal bekend worden wie de winnaars zijn van 'Beste Groep', 'Beste Eigen Compositie' en 'Beste Solist'. De inzendingen worden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit musici, pro-grammeurs en critici. Zij krijgen geen inzage in de namen van de deelnemende groepen en musici. De jury selecteert 10 groepen, die in de semi-finale op 29 mei in het Bimhuis in Amsterdam strijden om een plaats in de finale. Na de semi-finale wordt bekend gemaakt welke vier groepen optreden in de finale tijdens het North Sea Jazz Festival 2005, in de Spiegeltent op zaterdag 9 juli.

De hoofdprijs 'Beste Groep ' bestaat uit onder meer uit de bekostiging van meerdaagse cd-opnamen in een gerenommeerde studio in Nederland, nationale en internationale promotie op 1500 radiostations via Radio Nederland Wereldomroep, een tournee in het najaar en een 'eigen' optreden tijdens het North Sea Jazz Festival 2006. Aan de prijzen voor 'Beste Eigen Compositie' en 'Beste Solist ' zijn geldbedragen verbonden van € 2.270,-. Alle winnaars krijgen in het jaar na het winnen van de prijs publicitaire en zakelijke ondersteuning van de initiatiefnemers van de Dutch Jazz Competition.

Meer weten?
  • De website van Dutch Jazz Competition voor meer informatie en het inschrijfformulier.

    (Erno Mijland, 24.4.05) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.