Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


The Lewinsky Quartet

The Lewinsky Quartet in Eindhoven

In het kader van Jazz at the Crow treden vrijdag 18 maart The Lewinsky Quartet op in café Kraaij & Balder aan de Strijpsestraat 79 te Eindhoven.

Hammondorgel, sax, drums. Drie musici met hun roots in de jazz van de jaren vijftig en zestig. The Lewinsky Quartet is een trio (!), opgericht in 2003 na enkele succesvolle jamsessies en sindsdien actief op vele podia en festivals. Onlangs verscheen de eerste cd van dit trio, getiteld 'No Clubs In Town'. Jazz met een vette groove en veel soul.

Spil van het Lewinsky Quartet is Arno Krijger, die niet alleen de Hammond bespeelt, maar tevens met zijn voeten de baspedalen beroert. Drummer Pascal Vermeer is te horen op tientallen cd's en heeft ook als producer diverse cd's op zijn naam staan. Saxofonist Rolf Delfos werkte mee aan meer dan 30 cd-producties en is mede-oprichter van hardbop-formatie The Houdini's. De samenwerking tussen Houdini's, Amsterdam Nieuw Sinfonietta en Trijntje Oosterhuis leverde de onlangs met een Edison bekroonde cd 'Strange Fruit' op. Voor dit album schreef Delfos tevens de arrangementen. The Lewinsky Quartet: een trio om live te beleven.

Het concert in Kraaij & Balder begint om 21.00 uur. De toegang is gratis.

(Anoniem, 13.3.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.