Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Paul van Kemenade QuintetThe South African Connection

Jazz met Pasen: East of Eastern

Voor het tweede jaar in successie organiseert de Stichting East of Eastern aanstaande maandag (tweede paasdag) een 'jazztafette' in Nijmegen-Oost. In totaal zullen ruim 200 muzikanten van 13.00 tot 22.00 uur acte de présence geven op een van de dertien podia.

Op het programma staan een aantal bekende jazzers, zoals Michiel Borstlap, Oene van Geel, Harmen Fraanje en Bo van de Graaf. Maar ook een groot aantal nog onbekende muzikale talenten die momenteel nog een opleiding volgen aan het conservatorium in Arnhem of de muziekhogeschool in Nijmegen.

Daarnaast is er een speciaal kinderprogramma met Guus Tangelder & Kinderbigband De PuBi's, en - in het kader van 2000 jaar Nijmegen - een speciaal optreden van de in Nijmegen geboren wereldberoemde jazz-zangeres Fay Claassen. Haar kwartet bestaat uit pianist Marc van Roon, bassist Frans van der Hoeven en drummer Roy Dackus.

En als klapper op de vuurpijl het optreden van het Paul van Kemenade Quintet & The South African Connection in café The Shuffle, vanaf 20.00 uur. Van Kemenade en co zullen een frisse cocktail serveren van vurige, melodieuze en meeslepende originals, waaraan ook de Afrikaanse gasten hun compositorisch steentje bijdragen. Afgelopen maandag kreeg Draai om je oren van dit programma al een voorproefje tijdens een spetterend concert in Wilhelmina, Eindhoven. Maar daarover later meer...

Klik
hier voor het complete programma van East of Eastern 2005.

(Anoniem, 27.3.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.