Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


All Ears (Foto: Cees van de Ven)

All Ears brengen totaal nieuw repertoire
maandag 11 maart 2005, Paradox, Tilburg

Een book met dertig nieuwe composities van Michiel Braam en Frans Vermeerssen, daaruit kon men putten om mee aan de slag te gaan. Net als bij Bik Bent Braam werd op demo-cratische wijze, middels cues van de bandleden, de volgorde van de stukken en het concert bepaald. Het was er weer allemaal: eigenzinnige improvisaties, goed ensemble-spel, dynamiek, hectiek en rust. Met veel ruimte deze avond voor improvisaties van met name Frank Gratkowski en Herb Robertson. Te oordelen naar wat tijdens dit concert werd geboden is het ensemble geheel ingespeeld, zit het nieuwe repertoire als gebakken en is men klaar voor een uitgebreide concerttoer langs buitenlandse jazzpodia.

Het publiek werd traditiegetrouw weer regelmatig van zijn stuk gebracht. Juist op het moment dat een thema of groove zich bij je had postgevat, zette men de hele boel weer danig op zijn kop of ontspoorde de zaak in onvermoede richtingen, de luisteraars in 'ver-warring' achterlatend. Herb Robertson stak in grote vorm en beschikte over uitstekende chops. Regelmatig zocht hij in zijn improvisaties de hogere stratosfeer. Rietenman Frank Gratkowski was een eenmans ontwikkelingscentrum en deed iedereen weer versteld staan van zijn ongebreidelde ideeën- en klankenrijkdom. Wilbert de Joode en Michael Vatcher vonden elkaar blindelings en stonden borg voor een solide fundering en steekhoudende soli. Jammer alleen dat Vatcher zijn vermaarde doos van Pandorra met klein percussiespul had thuisgelaten. Navraag leerde dat hij verkoos om uitsluitend te spelen op de drumkit van Paradox, in verband met de vroege afreis voor een concert in Duitsland de volgende dag.

Om kort te gaan; voor de All Ears-adepten was er weer genoeg te beleven, ook al waren Michiel Braam en Frans Vermeerssen wat zuinig met hun improvisatorische bijdragen. Anderzijds waren zij met hun prima compositorisch basismateriaal natuurlijk wel prominent aanwezig. Binnenkort vertrekt All Ears voor enkele concerten naar Amerika. Wij wensen hen daar een warm onthaal!

Meer weten en zien?
  • Klik hier voor een fotoverslag van dit concert.
  • Klik hier voor meer informatie over 'All Ears'.

    (Anoniem, 19.3.05) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.