Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


The Turnaround

The Turnaround #4

Goed nieuws voor de fans van trombonist Grachan Moncur III, die zich in jaren 60 bij de onsterfelijkheid inspeelde met het avontuurlijke album 'Exploration' (Blue Note) en met sterke compositorische en muzikale bijdragen op platen van Jackie McLean. Capri Records bracht onlangs 'Exploration' (ze konden kennelijk geen andere titel bedenken!) uit, Moncurs eerste cd sinds 1977. Het idee voor dit album kwam van Mark Masters van het American Jazz Institute. Op 'Exploration' een dwarsdoorsnede uit de carrière van Moncur III, waarvoor Masters de arrangementen verzorgde. Tevens gaf hij leiding aan het Octet, dat naast Moncur bestaat uit muzikale zwaargewichten als Gary Bartz, Gary Smulyan, Ray Drummond en Andrew Cyrille. Lees de
recensie van het album op All About Jazz.

Van The Art Ensemble Of Chicago verscheen bij Pi Records de plaat 'Sirius Calling'. Na de dood van trompettist Lester Bowie overleed in 2004 een andere belangrijke steunpilaar van dit legendarisch gezelschap: bassist Malachi Favors, die nog wel is te horen op dit album. De toekomst voor het Art Ensemble lijkt dus ongewis. Klik hier voor een recensie van het album.

Twee andere recente cd-uitgaven zijn die van Dave Douglas, Louis Sclavis, Peggy Lee en Dylan van der Schyff (Banff Workshop) met het album 'Bow River Falls' (Premonition) en in de Mosaic Select-serie een driedubbele compilatie van pianist Andrew Hill uit de jaren 1967-70.

(Anoniem, 3.2.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.