Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Rik Mol en Slobodan Trkulja in finale Erasmus Jazz Prijs

Rik Mol (trompet) en Slobodan Trkulja (tenorsax) ontmoeten elkaar tijdens de finale van de Erasmus Jazz Prijs 2005 op zondag 6 februari in het Doelencafé in Rotterdam. Na de voorronde op 30 januari selecteerde een jury deze twee jazztalenten voor de eindstrijd voor de prijs. Beide finalisten brengen aanstaande zondag een volledige set ten gehore. De prijs voor de beste jazzstudent van het Rotterdams Conservatorium wordt dit jaar voor de tiende keer toegekend.

De pas 21-jarige Rik Mol, derdejaarsstudent aan de jazzopleiding, werd door de jury geroemd om zijn 'perfecte klank en toonzetting'. Mol kreeg les van onder meer Wynton Marsalis en Randy Brecker. In november vorig jaar won hij de Yamaha Trumpet Contest in Berlijn. Slobodan Trkulja, student aan de voortgezette opleiding jazz, kreeg van de jury lovende woorden wegens zijn 'virtuositeit en totale instrumentbeheersing'. Slobodan startte in 1998 een groep met Balkanopolis. Zij staan bekend als de pioniers van de golf moderne etnomuziek in Servië.

De jury van de Erasmus Jazz Prijs bestaat dit jaar uit Hanyo van Oosterom (muzikant/ uitgever/organisator), Michael Varekamp (muzikant/festivaldirecteur), Dick Kuijs (programmamaker) en Benno Bonke (initiatiefnemer EJP). De prijs bestaat uit een geldbedrag, beschikbaar gesteld door de Stichting Vrienden van het Rotterdams Conservatorium, en een aantal concerten op bekende jazzpodia in Nederland. De finale begint om 14.30 uur.

(Erno Mijland, 2.2.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.