Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Branford Marsalis - 'A Love Supreme - Live In Amsterdam'

DVD: Branford Marsalis Quartet - 'A Love Supreme - Live In Amsterdam'
(Marsalis Music, 2004) *****


Het betreft hier een magistrale persoonlijke vertolking van Coltrane's opus magnum 'A Love Supreme'. Het is niet gering en het getuigt van moed en persoonlijkheid om dit muzikale statement van de ongenaakbare John Coltrane als vertrekpunt te nemen, aan te pakken, te verpersoonlijken en volkomen autonoom, eigentijds en autenthiek te ver-klanken. Dit is alleen mogelijk met een uiterst coherent kwartet zoals hier het geval is. Dynamiek, allertheid en interactie zijn hier manifest hoorbaar en zichtbaar.

Op deze dvd vind je alles wat je als jazzliefhebber begeert. Hier wordt gecreërd, met passie gespeeld recht uit het hart. Emotioneel, spiritueel, introspectief en expressief, het is er allemaal... en hoe! Als je in staat bent om 48 minuten lang blijvend te fascineren met je spel, ben je een grote mijnheer, zoals onze Belgische jazzvrienden dat zo mooi plegen te zeggen! Maar er is meer... De live-registratie van dit concert van Branford Marsalis in het 'oude' Bimhuis verdient eveneens vijf sterren. Hier geen artistieke filmische hoogstandjes of gewichtigdoenerij, maar een filmische benadering en registratie die volledig recht doet aan de musici waarom het tenslotte gaat.

De dvd heeft een speelduur van bijna twee uur en bevat een interessant gesprek met Alice Coltrane, die met warmte spreekt over haar relatie met en de bijzondere eigen-schappen van haar man. Voorts spreken Michael Brecker, Eric Revis en drummer Jeff 'Tain' Watts over de invloed en reikwijdte van Coltrane. Ook de jongere garde in de persoon van David Sanchez en Miguel Zénon komen aan het woord. Naast deze dvd wordt ook een audio-cd met 'A Love Supreme' bijgeleverd.

Als er al een lijstje bestaat van dvd's die in geen enkele jazzcollectie mag ontbreken, dan moet deze daar zeker op staan. In Nederland wordt deze dvd gedistribueerd door Challenge Records.

(Anoniem, 11.2.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.