Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Stichting Jazz & Impro Nijmegen

Dubbelconcert Vloeimans-Reijseger in The Shuffle

Stichting Jazz & Impro Nijmegen pakt aanstaande zondag flink uit met een bijzondere combinatie van twee van de allerbeste improvisatoren uit de Nederlandse jazzmuziek: trompettist Eric Vloeimans en cellist Ernst Reijseger. Beiden kennen elkaar van het trio Fugimundi, waarin ook gitarist Anton Goudsmit speelt.

Vloeimans heeft zich de laatste jaren geprofileerd als een musicus van internationale allure. Hij speelt in tal van formaties en toont zich een veelzijdig blazer. Commiteren aan een bepaalde stijl doet hij zich niet, of het zou zijn eigen stijl moeten zijn. Ernst Reijseger speelt al cello vanaf zijn achtste. Zijn manier van spelen is volkomen uniek te noemen, met een flinke dosis humor en zonder aanziens des instruments: hij bespeelt de cello als een gitaar, zet wasknijpers op zijn snaren, gaat staan 'zagen', klopt en beukt naar believen op de body, maar weet net zo makkelijk te ontroeren met intiem spel.

Beide improvisatoren verstaan bovendien de kunst van het componeren; ze brengen sterke melodieën in vaak verrassende arrangementen. Kortom, dat belooft wat in café The Shuffle aan de Berg en Dalseweg 200 te Nijmegen. De aanvang is 16.00 uur en de entree bedraagt € 10,00.

Meer weten?
  • Foto's en recensies van optredens van Fugimundi uit februari en maart 2003.
  • De websites van Eric Vloeimans en Ernst Reijseger.

    (Anoniem, 25.2.05) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.