Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Charlie ParkerConcertzender

Charlie Parker-maand bij de Concertzender

Wat Annie MG Schmidt voor het kinderboek was, was Charlie Parker voor de saxofoon: welke jazzliefhebber voelt geen lichte staat van opwinding bij het beluisteren van zijn zieleroerselen? Op 12 maart 1955 overleed de legendarische altsaxofonist, nu bijna 50 jaar geleden. Reden genoeg voor de Concertzender om zijn muziek in de maand maart uitvoerig te belichten. En dan zal niet alleen Parker zelf aan bod komen, maar ook musici bij wie zijn invloeden doorklinken of die hem eren door zijn muziek te spelen.

Een greep uit het programma. Er zijn een drietal live-concerten: 'Parker in Jazz at the Philharmonic 1949', Parker in Zweden met de Swedish All Stars in 1950, en 'Bird meets Dizzy & Chet' met live-opnamen uit Los Angeles, 1952. Verder onder meer: Paul Desmond interviewt Charlie Parker (1954); 'Comin’ from Kansas City', een impressie van het muziek-leven in de jaren '20 en '30 in de stad die Charlie Parker voortbracht; rockmusici met Parker's muziek; Harold Jefta als Parker's dubbelganger in Zuid-Afrika in 'Parker meets Cape Town', en een special over Parker en latin-percussionisten in het vrijdagavond-programma 'Mambo!'.

En dan komt er nog een heel bijzondere jazznacht: saxofonist Dean Benedetti was diep onder de indruk van Parker en hij vroeg hem in 1947 toestemming om tijdens zijn concerten opnamen te mogen maken. Om ruimte op zijn disc-recorder te besparen nam hij alleen de solo's van Charlie Parker op. Het werd een omvangrijk en curieus document, waarvan een gedeelte op 7 cd's is uitgebracht. In de nacht van 11 op 12 maart compleet te horen bij de Concertzender. Een unieke kans voor de Parker-diehards!

Klik
hier voor een overzicht van alle Parker-programma's bij de Concertzender. Meer informatie kunt u vinden op hun website.

(Anoniem, 21.2.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.