Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Luc Houtkamp, bron: website Luc Houtkamp

VPRO/Boy Edgar Prijs 2004 voor Luc Houtkamp

De VPRO/Boy Edgar Prijs 2004 is toegekend aan saxofonist, componist en bandleider Luc Houtkamp. Deze belangrijke prijs op het terrein van de jazz en geïmproviseerde muziek bestaat uit een beeld van Jan Wolkers en een geldbedrag van € 12.500,-. De prijs wordt op woensdag 23 maart uitgereikt in het Bimhuis te Amsterdam.

In haar rapport spreekt de jury vooral waardering uit voor het feit dat Houtkamp een geheel eigen stijl heeft ontwikkeld. "Die uit zich onder meer uit in dubbeltonen, slaptongue en circulaire ademhaling." Houtkamp wordt een pionier genoemd op het gebied van gecomponeerde, elektronische muziek en interactieve computermuziek. "Houtkamp slaat bruggen tussen de werelden van jazz, vrije improvisatie en elektronische muziek, waarin deze eigenzinnige autodidact kennis en onderzoek met een niet aflatende ijver verder uitbreidt."

De jury, die werkte in opdracht van de VPRO en De Nederlandse Jazzdienst, bestond uit prominente kenners van jazz en geïmproviseerde muziek: Jessica de Heer (programmeur klassieke muziek Vredenburg, Utrecht), Rinus van der Heijden (kunstredacteur Brabants Dagblad, levert ook bijdragen aan Draai om je oren), Franc van Gurp (programmeur Lokaal 01, Breda), Jan van Kranenburg (Jazz Center, Den Haag) en Jaap Lüdeke (jazzjournalist en programmamaker Concertzender).

Wie meer wil weten over Luc Houtkamp kan terecht op zijn
website, de twee interviews lezen op deze pagina of hier een korte biografie en een volledige discografie vinden.

(Erno Mijland, 23.1.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.