Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Léah Kline (foto: Cees van de Ven)

Léah Kline: een jonge zangeres met persoonlijkheid
vrijdag 14 januari 2005, Jazz at the Crow, Kraaij & Balder, Eindhoven

Haar debuut-cd 'Playground' was al een prettige kennismaking, maar met haar optreden op 14 januari bij Jazz at the Crow leverde ze met haar kwartet het bewijs dat ze zeker in een live-optreden muzikaal kan overtuigen. Ze heeft een aangenaam stemgeluid, een goede timing, kruipt als het ware in de teksten en weet trefzeker de emoties te verklanken die erbij horen. Ze is jong maar zelfbewust, weet wat ze wil en heeft persoonlijkheid. Het podium is haar vertrouwde playground.

Ze werd terzijde gestaan door Leo Bouwmeester op piano, Dion Nijland op bas en Joost Kesselaar op drums. Een goede keuze zo bleek, want er viel geen onvertogen noot, integendeel! Het repertoire was fris en verrassend met niet alledaagse stukken als 'Doodlin', 'In The Dark', 'Close Your Eyes', 'Peel Me A Grape'. Het speelplezier straalde ervan af en werd door de toehoorders zeer gewaardeerd. En er was interactie met het publiek: onbevangen, innemend, ongekunseld en gedoseerd wist ze het publiek bij haar optreden te betrekken. Opvallend is haar 'eigenwijze' aanpak. Uitzonderlijk in een tijd en sector waarin kopiëren ongegeneerd plaatvindt. Deze gekozen weg zal het completeren van haar muzikale persoonlijkheid zeker ten goede komen.

Het publiek vroeg en kreeg een toegift: 'You're Getting To Be A Habit With Me', een song bekend van Bing Crosby en uit de musical 42th Street waarin Léah speelde, maar nu in een Nederlandse vertaling. Zonder twijfel is Léah Kline een uitstekende kandidate voor Bob Hagens serie Jazz Impulse-concerten!

Klik
hier voor een fotoverslag van dit concert.

(Anoniem, 26.1.05) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.