Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Ferdinand Povel & John Marshall (foto: Cees van de Ven)

Tegenvallend Marshall/Povel Quintet in Paradox
vrijdag 3 december 2004, Paradox, Tilburg

Een concert met Ferdinand Povel is altijd een goede reden voor een bezoek. Hij is en blijft immers uniek en herkenbaar in spel, geluid en improvisaties. John Marshalls spel daarentegen was gedurende dit concert wat minder aansprekend. Bij het uitkomen van de voortreffelijke cd
'Theme Of No Repeat' was ik positiever over hem. De ritmesectie had deze avond zo haar eigen agenda en vormde geen eenheid met Marshall & Povel en ook onderling wilde het muzikaal niet lopen. Pianist Claus Railble speelde apatisch en ont-beerde interactie en bezieling. De wijze waarop hij achter de vleugel hing en obligate begeleidingsakkoorden plaatste sprak voor zich. Er was weinig contact tussen musici en publiek en het ontbrak aan een stimulerende appreciatie.

Het nostalgisch repertoire uit de jaren zestig - Duke Pearson, Tad Dammeron, Dornham en Van Heusden - is het idioom waarin Povel en Marshall zich als een vis in het water voelen. Dat dit repertoire voor bezoekers van Paradox niet avontuurlijk genoeg is, was me een maand eerder ook al opgevallen. Toen speelde daar Sjoerd Dijkhuizen enthousiast met een uitstekend, energiek en compact spelend kwartet. Dit concert evenwel klonk wat routineus en gemakzuchtig, maar dat laat onverlet dat ik me weer tegoed heb gedaan aan het gekende 'slijtvaste' spel van Povel.

Klik hier voor een fotoverslag van dit concert.

(Anoniem, 16.12.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.