Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Sanne van Hek

Cd-presentatie van winnares Dordtse Jazzprijs Sanne van Hek

Het is al weer even geleden, maar velen van u zullen zich nog herinneren dat trompet-tiste Sanne van Hek in juni 2003 de Dordtse [NU] Jazzprijs in de wacht sleepte. De jury was zeer onder de indruk van de soliste op flügelhorn, een instrument dat in de jazz altijd in de schaduw heeft gestaan van de gewone trompet. "Technisch zeer verzorgd, maar daarnaast ook nog eens zeer avontuurlijk." Zo omschrijft jurylid Jeroen de Valk het spel van Sanne. "Ze speelt standards uit de jazz op een manier waardoor ze klinken alsof je ze voor het eerst hoort." Men roemt haar kwaliteiten als solist, arrangeur en bandleider.

Sanne van Hek studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam. Daar is ze nu Master-student. Dit jaar maakte zij haar debuut op het North Sea Jazz Festival. Ze wordt in de gelegenheid gesteld om in 2005 te gaan studeren aan de Manhattan School Of Music in New York. Tevens zal ze privélessen krijgen van Terell Stafford.

Aanstaande zondag 12 december om 15.00 uur op het Dordtse Jazzpodium (Grotekerks-
plein 1, Dordrecht) het langverwachte concert dat de winnaar traditioneel geeft bij de presentatie van de cd die onderdeel uitmaakt van de prijs.

(Anoniem, 8.12.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.