Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Inschrijving Deloitte Jazz Award 2005 gestart

De inschrijving voor de Deloitte Jazz Award 2005 is van start gegaan. Jazzmusici kunnen voor het vierde achtereenvolgende jaar meedingen naar deze onderscheiding, waaraan een geldbedrag is verbonden van € 20.000. De inschrijfperiode sluit op 21 januari 2005. De Deloitte Jazz Award is bestemd voor 'talent deserving wider recognition'. In aanmerking komen jonge in Nederland gevestigde jazzmusici die al een zekere bekendheid hebben verworven, leiding geven aan een ensemble, (deels) eigen repertoire componeren en beschikken over de persoonlijkheid en de nodige ambitie om een internationale carrière te kunnen verwezenlijken.

Uit de inzendingen selecteert een deskundige jury maximaal zes kandidaten voor de voorronde op zondag 13 maart 2005. Uit de voorronde worden vervolgens drie kandidaten gekozen, die op zondag 10 april 2005 in de finale zullen strijden om de Award. Beide rondes vinden plaats in het nieuwe Bimhuis in Amsterdam, waar de kandidaten zullen optreden met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. Henk Meutgeert.

De Deloitte Jazz Award werd eerder gewonnen door violist Oene van Geel (2002), klarinettist/baritonsaxofonist David Kweksilber (2003) en altsaxofonist/klarinettist Joris Roelofs (2004).

Meer informatie staat op de website van de
Amsterdam Jazz Agency.

(Erno Mijland, 30.11.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.