Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Gitaar Special (foto: Cees van de Ven)

Geslaagde Gitaar Special bij Jazz at the Crow

Na de workshop 's middags volgde 's avonds in het Eindhovense café Kraaij & Balder een gitaarspecial met gitaristen Anton Goudsmit, Holger Weber uit Duitsland en
Dick Onstenk uit Geldrop, bassist Mathieu Cleyne en op drums Chris Strik. Het concert had het karakter van een jamsessie, omdat men niet eerder met elkaar gespeeld had. Het werd een avondje bebop met stukken zoals 'Daahoud', 'Billie’s Bounce', 'Oleo', 'Four On Six' en 'Blue in Green'.

De ritmetandem Cleyne en Strik vond elkaar al snel en met Strik in de gelederen weet je dat er gevlamd wordt! Ofschoon Mathieu Cleyne qua gezondheid niet helemaal in orde aan het concert begon, werkte dit samenspel hoorbaar helend en samen zorgden ze voor de juiste groove. Onstenk bleef in het gezelschap van Goudsmit en Weber, beiden door-gewinterde professionals, muzikaal perfect overeind. In het door hem zo geliefde en gekende bebopidioom bewees hij overtuigend hoe toegewijd hij hieraan is. Holger Weber speelde stoïcijns en onbewogen, met een fraai geluid en heldere improvisaties in de Overgaauw-traditie, wiens leerling hij eens was. Zijn chordsolo's waren zeer genietbaar en de chemie met Onstenk kwam in de unisono's goed tot uitdrukking. Modernist Anton Goudsmit en Chris Strik speelden energiek en brachten ook de humor in het spel. Strik porde met zijn sticks regelmatig het vuurtje op en ook zijn mimiek haalde hoge kijkcijfers.

Goudsmit blijft verbazen met zijn klankenpalet, dat hij zonder additionele hulpmiddelen uit zijn gitaar tovert. Hij was de meester van het onverwachte furieuze muzikale ogenblik. Ook in de rol van begeleider zoekt hij de interactie en hecht veel waarde aan interes-sante en spannende begeleiding. Waar menigeen zich vaak vrijblijvend laat terugvallen in het muzikale decor, is hij in zijn begeleiding prominent onderdeel van het muzikale totaal-beeld, zonder de solisten daarbij in de weg te zitten.

Klik hier voor een fotoverslag van dit concert.

(Anoniem, 10.11.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.