Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Curtis Fuller & The Peter Beets Quartet - New York Trio - York Trio - Page Two

'Curtis Fuller & The Peter Beets Quartet' (HAT Records, 1999) ****
Peter Beets - 'New York Trio' (Criss Cross Jazz, 2001) ****
Peter Beets - 'New York Trio - Page Two' (Criss Cross Jazz, 2002) ****

De eerste cd is een live-registratie van een concert op het Anova jazz festival in Amersfoort. Voor dit optreden nodigde pianist Peter Beets de legendarische jazztrombonist Curtis Fuller uit, die enige nog levende muzikant die meespeelde op het beroemde Blue Note-album 'Blue Train' met John Coltrane, Lee Morgan, Kenny Drew, Paul Chambers en Philly Joe Joe Jones.

Op 'New York Trio' bewijst Beets overtuigend zijn compositorisch vermogen. Een trio met bassist Rodney Whitaker en Roy Hargrove's drummer Willie Jones. Op 'New York Trio - Page Two' zijn Beets sidemen Larry Grenadier (bas) en Willie Jones (drums), behalve op de eerste opname, waar de ritmische honneurs worden waargenomen door Frans van Geest en Joost van Schaik.

Herhaaldelijk beluisteren van deze sublieme cd's zal niet vervelen, maar tot verdere verdieping en appreciatie leiden! Klik
hier om de volledige recensies te lezen.

Deze maand zijn in New York de opnamen afgerond voor een nieuwe New York Trio-cd van Peter Beets, ditmaal met Reginald Veal op contrabas en Herlin Riley op drums. De cd zal in februari 2005 uitkomen. Wij houden u op de hoogte. Maar u kunt natuurlijk ook de website van Peter Beets in de gaten houden.

(Anoniem, 30.11.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.