Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Contraband (foto: Cees van de Ven)

Contraband afscheidsconcert
donderdag 11 november 2004, De Toonzaal, Den Bosch

Zonder sentimenteel vertoon zetten de musici van de Contraband het eerste stuk in.
Tijd werd niet verspild, want er werd meteen begonnen met een ritje met de 'U-Bahn'. Het werd een concert van contrasten en punches, maar ook van vloeiende melodieuze lijnen. Een doorsnede van het repertoire van de Contraband.

De meeste werken zijn van muzikaal leider/trombonist Willem van Maanen: slimme en aansprekende composities. Opvallend is het contrast tussen de gedeelten waarin iedereen op een lijn speelt en de gedeelten waarin de band bijna in groepjes uiteen lijkt te vallen. Diverse muziekstijlen en ritmes wisselden elkaar af. Het stuk 'Klinte' (Fries voor 'hut'), geschreven door tenorsaxofonist Frans Vermeerssen, viel op door de volle trombones en ook hier, net als bij Van Maanen, sterk wisselende combinaties van instrumentarium.

Dan 'Just A Second', ook al goed werk, geschreven door baritonsaxofonist Eckard Koltermann. Een mooi nummer waarin het tijdsaspect goed is uitgebeeld. Met 'Mungis' konden de musici hun technische kunnen demonstreren. Ook in de diverse solo's kwam hun vakmanschap tot uiting. Het optreden zat niet alleen technisch goed in elkaar, maar ook qua expressie. Deze vaardigheid viel vooral op in het sfeervolle 'Quiet Heaven'.

Het was een afscheidsconcert, maar niet het laatste van de Contraband. Er volgen er nog meer dit jaar. Vooral naar toe gaan. Kijk daarom op hun
website voor een overzicht van de laatste concerten.

Klik hier voor een fotoverslag van het optreden van de Contraband.

Deze recensie werd geschreven door Ingrid van Kessel

(Anoniem, 30.11.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.