Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


het oude Bimhuis aan de Oude Schans

Bimhuis neemt afscheid van Oude Schans

Van donderdag 25 tot en met 30 november neemt het Bimhuis in Amsterdam op muzikale afscheid van het pand aan de Oude Schans met een aantal jazz-coryfeeën. Na 30 jaar, ruim 5000 concerten en 2500 workshops verhuist het Bimhuis deze winter naar de Piet Heinkade 3, waar de programmering in februari 2005 wordt voortgezet. In de laatste week in het oude pand blikt een van de bekendste jazzpodia van Nederland terug met een gevarieerd slotprogramma.

Op donderdag 25 november opent de mainstream swing-saxofonist Scott Hamilton met het Rein de Graaff trio de serie van laatste bijzondere concerten. De vrijdagavond is 'duoavond' met maar liefst drie premières: het duo van trompettist Angelo Verploegen en pianist Jeroen van Vliet, het pianoduo Misha Mengelberg/Cor Fuhler en de Antilliaanse pianist Randal Corsen met zangeres Lilian Viera.

Op zaterdagavond 27 november delen drie toonaangevende improvisatie-ensembles het podium: het Georg Graewe Quintet met onder meer Tobias Delius en Michael Vatcher, de formatie van de Amerikaanse saxofonist Ellery Eskelin en de vermaarde internationale all-star groep Available Jelly. Op zondagavond komen drie zeer interessante en eigenzinnige trio's op het podium. Als eerste Sean Bergin met J.J. Avenel en John Betsch. Dan het Frank van Bommel Trio en tenslotte Eric Vloeiman's Fugimundi met Anton Goudsmit en Ernst Reijseger.

Op maandag spelen sinds lange tijd pianist Guus Jansen en drummer Han Bennink weer samen. De tweede formatie op die avond is een wel zeer bijzondere: wederom Bennink, bassist Ruud Jacobs, gitarist Jesse van Ruller en saxofonist/klarinettist Michael Moore. Het is de eerste ontmoeting tussen Van Ruller en Bennink.

Het slotconcert op dinsdag 30 november is een knaller met premières, oude hits, musici van het eerste uur en nieuwkomers. Een nieuw trio bestaande uit saxofonist Jasper Blom, bassist Arnold Dooyeweerd en drummer Flin van Hemmen. Verder presenteert Hans Dulfer (een van de Bimhuis-oprichters) een gelegenheidseditie van zijn roemruchte Heavy Soul Inc. met onder anderen Han Bennink en Wolter Wierbos. En JC Tans brengt zijn Orchestra (voorheen Rockets) terug voor een ongetwijfeld verschroeiende 'bye-bye-set'.

Bezoek onze
concertagenda voor details of bezoek de website van het Bimhuis.

Tekstbijdragen: Jacques Los

(Erno Mijland, 16.11.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.