Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Siteseeing #7
Jazz Transcriptions Bird Lives


Een goudmijn voor amateur-, semi-professionele en (wellicht) professionele musici (vooral saxofonisten) is Curtis Swifts website
Jazz Transcriptions. Op die site zelf en met door-linken zijn honderden uitgeschreven soli te vinden, te zien en uit te printen. Swift zelf heeft meer dan 465 soli uitgeschreven. Klik op 'Finished solos' en er gaat een wereld van solotranscriptiesons open. Soli van John Coltrane, Charlie Parker, Sonny Stitt, Gene Ammons, King Curtis, Jr. Walker, Stanley Turrentine, Stan Getz, Phil Woods... enfin, te veel om op te noemen. Voor zeer weinig geld zijn de soli te bestellen. Mail Curtis en geef op wat je wilt hebben, vraag wat het kost en na betaling stuurt hij per e-mail de trans-cripties op. Klik op 'Samples' en je vindt er 15 voorbeelden die sowieso uit te printen zijn.

Interessant zijn ook de 'Links'. Klik op 'Charles McNeal' (bij hem zijn ook soli te vinden en uit te printen), 'Sax Shed' (eveneens uitgeschreven soli), 'Tiger Meazell', 'Mouthpiece Makers' en dan de topper 'Transcription Links'. Op laatstgenoemde page zijn de volgende sites interessant: 'Brent Stuntzner' (naast uitgeschreven saxsoli vind je er gitaarsoli van o.a. Abercrombie, Benson, Burrell, Green, Kessel, Metheny, Montgomery, Scofield en Stern), 'Lucas Pickford', 'Jose Menezes', 'Cannonball Solos', 'Jeff Ellwood', 'James Farrell Vernon', 'Good Oil' en - beslist niet te missen - 'EJMA', de 'Ecole de jazz et de musique actuelle' uit Lausanne. De page staat bomvol met solotranscripties. Het is allemaal zeer snel aan te klikken en uit te printen. Op die manier is het mogelijk een zeer groot aantal soli te vergaren. Het is werkelijk een schatkamer van jazzsoli van alle mogelijke musici. Ik noem voor de vuist weg: Jimmy Giuffre, Candy Dulfer, Michael Brecker, Art Pepper, Paul Desmond, Sonny Stitt etcetera. Het is geweldig dat op deze manier een grote hoeveel-heid solotranscripties gemakkelijk en gratis te verkrijgen is.

(Jacques Los, 28.10.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.